De beschilderde rioolbuis valt in de smaak bij de bewoners van de dierenweide. Foto: PR

De beschilderde rioolbuis valt in de smaak bij de bewoners van de dierenweide. Foto: PR

PR

Nieuw leven en ‘Stroet-Art’ in vier-generaties-park

Maatschappij

BELTRUM - Het weer zat niet helemaal mee, desondanks stralende lentegezichten tijdens de aftrap van het nieuwe seizoen in Speel- en Beweegpark de Stroet. Om dit te vieren was er zaterdagmiddag 20 april voor jong en oud van alles te beleven in het Beltrumse vier-generaties-park. De opening van het seizoen is een traditie die het stichtingsbestuur van het nieuwe park destijds heeft overgenomen van het bestuur van Speeltuin D’n Geetelingshook, voorheen gevestigd op deze plek. 

Door Henri Walterbos

Net voor de opening regende het nog even flink, maar gaandeweg de middag kwam de zon toch tevoorschijn. Kinderen spoeden zich snel naar het park want niemand minder dan freestyle voetballer Rowdy Heinen staat op het programma om zijn voetbalkunsten laten zien. Die middag verzorgt hij naast de fraaiste kunstjes ook een aantal workshops. De kinderen doen enthousiast mee en de ouders en andere bezoekers kijken vol verwondering en bewondering toe. Tussendoor ook volop activiteit op de trampolines. “Vlak voor aanvang van het seizoen is er in het park een tweede trampoline geplaatst. Daar is iedereen erg blij mee. Nu al een succesnummer”, vertelt Sander Esselink, voorzitter van Stichting Speel- en Beweegpark de Stroet. Terwijl kinderen zich uitleven op de trampoline, of met een voetbal, maken de jongste bezoekers met stoepkrijt allerlei fraaie creaties op het asfaltpad.

“Mooi om te zien hoe iedereen zich, ondanks het tegenvallende weer, toch weet te vermaken”, vertelt bestuurslid Chantal Papen, die met de activiteitencommissie de opening heeft georganiseerd. “We proberen ernaar te streven dat er voor elk wat wils is. Helaas was het te koud voor de bewoners van Hassinkhof om naar buiten te gaan, maar toch hebben ze genoten. Accordeonist Clara heeft de bewoners daarom binnen vermaakt.”

Jaarprogramma
Naast de opening van het seizoen heeft de activiteitencommissie nog veel meer op het programma staan. “We proberen ons met het jaarprogramma te richten op de verschillende leeftijdsgroepen, het is immers een vier-generaties-park”, benadrukt Papen.  Esselink: “Komend jaar is er in het park weer van alles te doen, zoals bijvoorbeeld de nationale buitenspeeldag, samen in beweging, spring lekker de vakantie in, bodybalance en oudhollandse spelen. Op woensdag 8 mei houden we in het park de Olympische Spelen voor de leeftijdsgroep 8 tot en met 12 jaar.” Naast al deze activiteiten zal er nog meer te beleven zijn in en rondom het park, belooft hij “Zoals ‘kroam schudden’. Binnenkort zal de geit in de dierenweide namelijk haar jongen werpen.”

‘Stroet-Art’
In de dierenweide ligt al een paar jaar een betonnen duiker, als klimobject voor de geiten. Deze onderging een metamorfose. “We vonden het altijd een beetje een saai en grauw object. Tijdens een van de bestuursvergaderingen ontstond het idee om het te gaan beschilderen”, vertelt Esselink. En zo geschiedde. Tijdens de opening begon de voorzitter, onder een gespannen zeil tegen de regen, zelf aan de klus. “Ik heb getracht het een beetje in de huisstijl van het park te doen en daarnaast ook elementen uit het park zelf terug laten komen, bijvoorbeeld de geit en een mooie, bijzondere bloem. Het is leuk om te zien en horen hoe mensen erop reageren, ze zijn enthousiast. Mooi kleurrijk. We zijn zeiden zelf al: “Geen streetart, maar Stroet-Art!”

De beschilderde rioolbuis valt in de smaak bij de bewoners van de dierenweide. Foto: PR

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant