De clubkampioenen van de Ruurlose Bridge Club: v.l.n.r. Joost Walter en Joke Gotink en Els Kruis en Henk Rietberg. Foto: PR

De clubkampioenen van de Ruurlose Bridge Club: v.l.n.r. Joost Walter en Joke Gotink en Els Kruis en Henk Rietberg. Foto: PR

Clubkampioenen Ruurlose Bridge Club bekend

Sport

RUURLO - Met een zogenaamde scrabble bridge en met de prijsuitreiking van de clubkampioenschappen heeft de Ruurlose Bride Club vorige week bij café-restaurant De Tapperij het bridgeseizoen 2023-2024 afgesloten. Clubkampioenen van de maandag werden Els Kruis en Henk Rietberg en de woensdagcompetitie werd gewonnen door Joke Gotink en Joost Walter.

Op maandag 29 april werd de laatste zitting van de zesde competitieronde gespeeld. De uitslag was als volgt: A-lijn: 1. Joke Gotink en Joost Walter 63,02 procent; gedeeld 2. Henk Rietberg en Alex Valk en Henny Lagendijk en Truus van Helvoort 59,90. B-lijn: 1. Trijnie Herweijer en Inge Meulenbeld 73,83; 2. Lientje Hetzel en Ap Ruesink 70,10; 3. Loek Terwee en Truus Meijer 63,20. Eindstand zesde competitieronde: A-lijn: 1. Joke Gotink en Joost Walter 58,70; 2. Els Kruis en Henk Rietberg 58,36; 3. Henny Mulder en Lucy ten Brinke 53,79. B-lijn en gepromoveerd naar de A-lijn : 1. Henny Schiltmans en Peter van Rijsingen 61,02; 2. (geen promotie) Trijnie Herweijer en Inge Meulenbeld 59,60; 3. Lientje Hetzel en Ap Ruesink 59,56; 4. (wel promotie) Loek Terwee en Truus Meijer 57,01. Gedegradeerd vanuit de A-lijn naar de B-lijn: Ria Pot en August Pot 46,52; Anke Zappeij en Alex Valk 45,17; Pieter Heijboer en Gerard Rothman 44,51.

Scrabble bridge
Op vrijdag 3 mei werd het seizoen afgesloten met een scrabble bridge. Een combinatie van bridge en scrabble. Elk spel leverde een letter op, behorend bij de behaalde score. Na twintig spellen had iedereen twintig letters en per paar moest er een zo lang mogelijk woord worden gevormd. Een combinatie van de gehaalde eindstand en het gevormde woord leverde de uitslag op. In de A-lijn eindigden Martin Wiegerinck en Wim van der Horst op de eerste plaats. In de B-lijn waren dat Ellie den Baas en André Welmerink.

Clubkampioenen
Aan het eind van de middag werden de diverse club- en slemkampioenen bekendgemaakt. Clubkampioenen van de maandag: 1. Els Kruis en Henk Rietberg, 2. Joke Gotink en Joost Walter, 3. Henny Lagendijk en Truus van Helvoort. Slemkampioenen van de maandag werden Henny Mulder en Lucy ten Brinke.
Clubkampioenen van de woensdag: 1. Joke Gotink en Joost Walter, 2. Henny Lagendijk en Henk Rietberg, 3. Renée Feitsma en Marcel Thuis. Slemkampioenen van de woensdag: Thea de Leeuw en Johan Laaper.

Tijdens de zomerstop wordt er nog een aantal open zittingen gehouden. De eerste is op woensdag 5 juni. Meer informatie op de website van de Ruurlose Bridgeclub.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant