Tijdens de toernooidagen is er voor de jeugd een voetbal/funspektakel. Foto: PR

Tijdens de toernooidagen is er voor de jeugd een voetbal/funspektakel. Foto: PR

Internationaal jeugdvoetbaltoernooi VV Ruurlo in teken van cijfer 2

Sport

RUURLO - Als bij toeval speelt het cijfer twee ineens een prominente rol in het 38ste PLUS Stam Karel Stegeman Toernooi, dat over twee weken begint.

De twee Zweedse deelnemers aan het toernooi, Kalmar FF en Halmstads BK, staan op de respectievelijk eerste en tweede plaats in de U19 Allsvenskan, de twee Belgische deelnemers, Oud-Heverlee Leuven en Union Saint-Gilloise, treffen elkaar in een Belgische bekerfinale en de twee debutanten uit twee andere continenten dan Europa, Club Atlético Sarmiento (Argentinië) en Garden City Panthers FC (Nigeria) melden dat hun visumaanvragen in orde zijn en hun vliegtickets geboekt. Verder komen met Sparta en Excelsior voor het eerst twee clubs uit Rotterdam gelijktijdig naar Ruurlo, nemen de twee Deense clubs AC Horsen en Silkeborg IF opnieuw deel en zijn uit eigen land de twee ‘vaste’ regionale teams, De Graafschap en VV Ruurlo O21, ook weer van de partij. Om het twee-feest compleet te maken is De Beleverij tijdens dit toernooi op twee dagen aanwezig om de jeugd een geweldig spektakel te bezorgen. Dat is op zondag 19 en maandag 20 mei.

Sport en vermaak
Tijdens het Pinksterweekend kan van zaterdag 18 mei tot en met maandag 20 mei worden genoten van internationaal jeugdvoetbal van het hoogste niveau. Naast dit sportieve ‘geweld’ is er op sportpark ’t Rikkelder ruim aandacht voor zaken buiten het voetbal om. Op zaterdag wordt het toernooi tijdens een openingsceremonie, waarbij onder andere alle deelnemende teams via een grootse vlaggenparade worden voorgeteld, officieel geopend door burgemeester Joost van Oostrum van de gemeente Berkelland. Op de beide andere toernooidagen is er voor de jeugd een voetbal/funspektakel met Sjoeterz NERF Battle, 4x4 voetbal-boarding, voetbal-dart, voetbalgolf, voettennis en een overdekte panna-arena.

Vrij toegankelijk
Om zoveel mogelijk geïnteresseerden van het evenement te kunnen laten genieten zal er op geen van de drie toernooidagen entree worden geheven. Dit geldt ook voor de competitiewedstrijd van Ruurlo 1 op tweede pinksterdag als de geel-zwarten thuis tegen VV Lemelerveld aantreden. De finale van het toernooi wordt gespeeld om 16.15 uur, na afloop van de wedstrijd van Ruurlo1, waarna onmiddellijk de slotceremonie met prijsuitreiking plaatsvindt.


Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant